Zuigtechniek

Zuigtechniek

Bij Vroom Zuigtechniek huurt u eenvoudig een zuigwagen om het gewenste materiaal te verwijderen. Onze zuigwagens zijn op meerdere vlakken inzetbaar. Zo kunnen ze worden ingezet voor het verwijderen van bijvoorbeeld grond, grind of zand. Daarnaast kunnen ook water en andere stoffen probleemloos worden opgezogen door een van onze zuigauto’s.

Toepassing Zuigtechniek

Zuigwagens, ook wel vacuumwagen genoemd, zijn geschikt voor het zuigen van diverse materialen. Denk hierbij aan zand, klei, grond, stof, stenen, grind, veen, gravel en puin. Op moeilijk bereikbare plaatsen is de inzet van zuigtechniek de ideale oplossing. Direct naast en achter de wagen is het mogelijk materiaal te verwijderen, maar ook over grotere afstanden tot +/-150 m1 (afhankelijk van het te zuigen materiaal) kan zuigtechniek worden toegepast. Met de inzet van de zuigwagen kan o.a. schade aan hoogwaardige ondergrondse infrastructuur voorkomen.

Industrie Zuigtechnieken

In de industrie worden zuigauto’s of vacuumwagens voornamelijk ingezet voor het opsporen en/of in kaart brengen van bestaande kabels en leidingen. Omliggende grond wordt zorgvuldig en zonder bijkomende schade verwijderd rondom bestaande kabels en leidingen. Een aantal van de vele mogelijkheden die de zuigtechniek biedt, zijn hieronder terug te vinden. De zuigtechniek/zuigwagen kan gebruikt worden voor:

  • Het opsporen en vrijmaken van kabels en leidingen;
  • Het vrijmaken van boomwortels;
  • Het vrijmaken van een trein- en tramrails;
  • Het opzuigen van puin bij sloopwerkzaamheden;
  • Het wegzuigen van grond op moeilijk bereikbare plekken;
  • Het uitgraven en/of leegzuigen van kelders en kruipruimtes;
  • Het wegzuigen van vervuilde grond of grind;
  • Het verwijderen van grond, grind of steentjes van daken;
  • Het vrijmaken van heipaalkoppen;
  • Het vrijmaken van kabels en leidingen zonder dat er schade wordt aangericht.

Zuigtechniek bij milieuschade en calamiteiten

Bij milieuschade en calamiteiten kan onze zuigtechniek worden ingezet. Voorbeelden van milieuschade diensten zijn o.a. het saneren van vervuilde grond of grind (indien nodig met behulp van adembescherming) en opschonen van leidingtracé’s. Naast milieuschade worden onze vacuümwagens ook ingezet bij calamiteiten. Calamiteiten situaties waarbij zuigwerk ingezet wordt is bij het opzuigen van vloeistoffen of vaste stoffen na ongelukken. Ook het vrijzuigen van leidingen of riolering bij verstoppingen, leidingbreuk en overstromingen (door zware regenval) vallen onder onze calamiteiten zuigtechniek diensten.

Voordelen Zuigtechniek

Een van de voordelen van de inzet van zuigtechniek ten opzichte van machinaal graven is de mogelijkheid tot precisiewerk bij vaste stoffen. Op plaatsen waar hoogwaardige infrastructuur als wortels en leidingen in de grond zit, biedt zuigtechniek een schadevrij oplossing. Zo wordt schade aan omliggende aansluitingen voorkomen. Onze zuigwagens zijn daarom beter geschikt voor graafwerkzaamheden dan hydraulische graaftechnieken. Het huren van een zuigwagen is een projecten waarbij zorgvuldigheid en precisiewerk centraal staat de ideale oplossing.

 

Naast precisiewerk zijn er nog vele andere voordelen van de inzet van zuigtechniek. Zo is het veilig, snel en efficiënt, waardoor het een hoop tijd en kosten bespaart. Door het inzetten van zuigtechniek is er minder overlast voor de omgeving en minder uitstoot van slechte stoffen en/of gassen. Dit maakt de zuigtechniek milieuvriendelijker. De zuigtechniek is tevens geschikt voor moeilijk bereikbare plekken en is het minder arbeidsintensief dan andere methoden. Kortom: de zuigtechniek is een ontzettend veelzijdige techniek die op allerlei vlakken kan worden ingezet!

Vacuumwagen, Zuigwagen, Zuigauto inzetten?

Werkt u aan een project waarbij materiaal probleemloos en schadevrij verwijderd moet worden? Zet een vacuumwagen van Vroom Zuigtechniek in. Vroom Zuigtechniek is gecertificeerd volgens de veiligheidsnorm van VCA. Dit staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Deze norm is bedoeld om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Neem contact met ons op of bel 078-6160666 voor meer informatie.