Zandzuigen

Zand zuigen

Huur bij Vroom Zuigtechniek eenvoudig een zand zuiger om ongewenst zand te verwijderen. Onze zand zuigwagens zijn inzetbaar bij diverse toepassingen. Naast het zuigen of spuiten van zand kunnen ook grond, grind, water en andere stoffen schadevrij opgezogen worden door Vroom Zuigtechniek zandzuigers. Lees hieronder meer over de toepassingen, voordelen en mogelijkheden in het zuigen en/of blazen van zand. 

Zandzuigen in de industrie

Zandzuigers zijn toepasbaar voor het zuigen van zand, in de industrie worden de zuigwagens vaak ingezet bij het in kaart brengen van bestaande kabels en leidingen in de grond. Omliggend materiaal, zand maar ook grond, grind of andere stoffen worden schadevrij en zorgvuldig weggezogen. Verder is het mogelijk om een zand zuiger in te zetten voor het leegzuigen van silo’s en/of putten. Ook voor het verwijderen van vervuiling en bij het uitvoeren van bodemsanering wordt de zand zuigwagen ingezet. 

Zand zuigen bij Kabel- en Leidingbeheer

Voor het vrijmaken van bestaande kabels en leidingen is zand zuigen een passende techniek om in te zetten. De zandzuigwagen verwijdert het omliggende zand rond de bestaande leidingen zonder schade toe te brengen. Het zuigen van zand bij kabel- en leidingbeheer is uitermate geschikt door de mogelijkheid voor precisiewerk. Zand zuigen wordt daarnaast toegepast bij het aanleggen van een nieuwe ondergrondse infrastructuur. Hierbij wordt de kans op schade aan bestaande kabels of leidingen aanzienlijk gereduceerd.

Zand zuigen bij milieuschade en calamiteiten

Het zuigen van zand kan ook bij milieuschade en calamiteiten worden toegepast. Denk bij hierbij aan het vrijmaken van leidingen en rioleringen die verstopt raken. Maar ook leidingbreuk en overstromingen door zware regenval zijn calamiteiten waarbij zand wegzuigen met onze zuigtechniek opgelost kan worden. Verdere diensten in geval van milieuschade zijn onder andere saneren van vervuilde grond, wanneer nodig met adembescherming, en opschonen van leidingtracé’s. 

Zandblazen of Zandspuiten door vakkundig personeel

Er zijn situaties waarbij in plaats van het zuigen van zand, zandblazen of zandspuiten gewenst is. In tegenstelling tot zandzuigen wordt er bij zand spuiten geen zand verwijderd maar toegevoegd. Zand wordt gebruikt als materiaal om o.a. wateroverlast te voorkomen, zand aan te brengen in de tuin voor betegeling, vijvers te dichten, bij grondverzakking, etc. Ook kan zandblazen ingezet worden bij het vullen van kruipruimtes of op moeilijk bereikbare plekken. Wij beschikken over vakkundig personeel welke in uw situatie met de zandblaaswagen professioneel komt zand spuiten. 

Het voordeel van zandblazen of zandzuigen

Er zijn een reeks manieren om zand aan te brengen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een kruiwagen, met emmers of door de inzet van een graafmachine. Het blazen van zand is sneller en minder arbeidsintensief dan het storten of kruien van zand. Bovendien is zandstorten in kruipruimtes of andere lastig bereikbare plaatsen vaak niet mogelijk. Op die momenten kan je bij Vroom Zuigtechniek terecht. Bij zandblazen heeft u bij ons de mogelijkheid om zand te blazen in iedere ruimte en in ieder gewenste laagdikte. Vraag naar de mogelijkheden voor het blazen of spuiten van zand in uw situatie.

 

Zandzuiger inzetten? 

Bent u bezig met een project waarbij zand probleemloos en schadevrij verwijderd moet worden door een zandzuiger? Of heeft u een project waarbij er zandblazen of zandspuiten ingezet moet worden? Vroom Zuigtechniek is de specialist in zand zuigen, zand spuiten en zand blazen. Wij staan garant voor veiligheid, kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid. Neem contact met ons op of bel 078-6160666 voor meer informatie of een offerte.