Zandzuigen

Zandzuigen

Huur bij Vroom Zuigtechniek eenvoudig een zuigwagen om ongewenst zand te verwijderen. Onze zand zuigwagens zijn inzetbaar bij diverse toepassingen. Naast het zuigen van zand kunnen ook grond, grind, water en andere stoffen schadevrij opgezogen worden door Vroom Zuigwagens. Lees hieronder meer over de toepassingen, voordelen en mogelijkheden in het zuigen en/of blazen van zand.

 

Zand zuigen in de industrie

Zandzuigers zijn toepasbaar voor het zuigen van zand, in de industrie worden de zuigwagens vaak ingezet bij het in kaart brengen van bestaande kabels en leidingen in de grond. Omliggend materiaal, zand maar ook grond, grind of andere stoffen worden schadevrij en zorgvuldig weggezogen. Verder is het mogelijk om een zandzuiger in te zetten voor het leegzuigen van silo’s en/of putten. Ook voor het verwijderen van vervuiling en bij het uitvoeren van bodemsanering wordt de zand zuigwagen ingezet.

 

Zand zuigen bij Kabel- en Leidingbeheer

Voor het vrijmaken van bestaande kabels en leidingen is zand zuigen een passende techniek om in te zetten. De zandzuigwagen verwijdert het omliggende zand rond de bestaande leidingen zonder schade toe te brengen. Het zuigen van zand bij kabel- en leidingbeheer is uitermate geschikt door de mogelijkheid voor precisiewerk. Zand zuigen wordt daarnaast toegepast bij het aanleggen van een nieuwe ondergrondse infrastructuur. Hierbij wordt de kans op schade aan bestaande kabels of leidingen aanzienlijk gereduceerd.


Zand zuigen bij milieuschade en calamiteiten

Het zuigen van zand kan ook bij milieuschade en calamiteiten worden toegepast. Denk bij hierbij aan het vrijmaken van leidingen en rioleringen die verstopt raken. Maar ook leidingbreuk en overstromingen door zware regenval zijn calamiteiten waarbij zand wegzuigen met onze zuigtechniek opgelost kan worden. Verdere diensten in geval van milieuschade zijn onder andere saneren van vervuilde grond, wanneer nodig met adembescherming, en opschonen van leidingtracé’s.

 

Zandblazen

Er zijn situaties waarbij in plaats van het zuigen van zand, zand blazen gewenst is. Ook op die momenten kan je bij Vroom Zuigtechniek terecht. Met zandblazen wordt er zand geblazen in iedere ruimte en in ieder gewenste laagdikte. Zand blazen kan bijvoorbeeld ingezet worden bij het vullen van kruipruimtes of moeilijk bereikbare plekken om zo wateroverlast te voorkomen.

 

Bent u bezig met een project waarbij zand probleemloos en schadevrij verwijderd moet worden? Neem dan contact met ons op of bel 078-6160666